Data Analytics & Business Intelligence

Voorsprong door data slim in te zetten

Datagedreven bedrijven groeien sneller dan de markt en zijn bovendien in staat om effectief te reageren op veranderingen. Een bekende partij als Coolblue weet dit als geen ander toe te passen, maar ook organisaties als het UMC Groningen of de Amsterdam Arena zijn tegenwoordig steeds meer datagedreven. Hoe kunt u Data Analytics en Business Intelligence binnen uw organisatie inzetten en slim gebruik maken van data ten behoeve van verbetering van uw operatie, klanttevredenheid of commerciële performance? Hoe kunt u de juiste data ontsluiten en waar begint u?

Data Analytics & Business Intelligence:

veel uitdagingen maar ook veel potentiële voordelen

Zowel Business Intelligence als Data Analytics draaien om het slim gebruik maken van data. Business intelligence zorgt voor rapportages, zoals operationele en financiële rapporten, die een actueel beeld schetsen van wat er heeft plaatsgevonden. Bij Data Analytics draait het vooral om de toekomst. Met behulp van diverse data analyse technieken proberen bedrijven vooruit te kijken met als doel de toekomstige performance te verbeteren.

Business Intelligence en Data Analytics kunnen bedrijven op veel verschillende manieren helpen. De inzichten die bijvoorbeeld voortkomen uit Data Analytics kunnen helpen de omzet te verhogen, efficiëntie van processen te verbeteren, klantenservice te optimaliseren of sneller te reageren op veranderingen in de markt. Dit alles begint bij het ontsluiten van data. Maar hoe werkt dat?

Finavista helpt organisaties de juiste interne en externe data inzichtelijk te maken als basis voor Business Intelligence en Data Analytics. Afhankelijk van de specifieke toepassing kan deze data bestaan uit historische gegevens, real-time data of een combinatie hiervan. Ook kan de data afkomstig zijn van zowel interne als externe gegevensbronnen. De hoeveelheid data groeit dagelijks met spectaculaire snelheid.

Is de data beschikbaar en inzichtelijk, dan kan Finavista uw organisatie helpen om de datasets doelgericht te analyseren met als doel conclusies te trekken over de informatie die ze bevatten. Vervolgens worden deze conclusies vertaald naar bruikbare en effectieve informatie die direct kan bijdragen aan bijvoorbeeld de efficiëntie van uw operatie of het optimaliseren van de klantbeleving.

Business Intelligence en Data Analytics bieden de nodige uitdagingen, maar ook veel potentiële voordelen. Duidelijk is in ieder geval dat veel bedrijven al zijn gestart met het slim inzetten van data en dat veel bedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Business Intelligence en Data Analytics vormen belangrijke functies in het realiseren van een datagedreven organisatie waarmee u op vele manieren voordeel kunt behalen.

Contact
data analytics
datagovernance preview image

Process Mining

Process Mining is een specifieke Data Analytics discipline voor het analyseren van het daadwerkelijke verloop van processen door kennis te extraheren uit data in informatiesystemen. Met Process Mining krijgt u objectieve, op feiten gebaseerde inzichten in uw bedrijfsprocessen. Deze inzichten helpen u bij het auditeren, analyseren en verbeteren van uw bestaande bedrijfsprocessen door zowel compliance- als prestatiegerelateerde vragen te beantwoorden.

Meer over Process Mining
Finavista

Meer over Data Analytics & Business Intelligence?

Finavista helpt organisaties met het creëren van toegevoegde waarde voor uw operatie en klanten door data te ontsluiten, te converteren, te optimaliseren en slim in te zetten. Wilt u hierover meer weten neemt u dan contact met ons op.

Contact