Data Governance & Data Quality

Onmisbare basis voor een data-gedreven organisatie

Data wordt steeds intensiever gebruikt, maar in veel bedrijven is die data allesbehalve op orde. Data Governance is binnen traditionele organisaties vaak nog niet of beperkt georganiseerd. Dit terwijl we weten dat data-gedreven bedrijven als Google, Apple, en Bol.com juist in control zijn over hun data als speerpunt hebben benoemd.

 Ook de kwaliteit van data is van essentieel belang voor data-gedreven organisaties. Zijn uw managementrapportages en besluiten gebaseerd op juiste en schone data? Staat foutieve data het digitaliseren van uw processen in de weg? Hoe belangrijk is schone data voor uw Data Analytics? En hoeveel invloed heeft de kwaliteit van data op de tevredenheid van uw klanten?

Hoogste tijd om de basis op orde te maken. Hoe organiseer je Data Governance en hoe borg je de kwaliteit van je data?

Verbeteren van datakwaliteit begint bij inzicht

master-data-management text image

Het verbeteren van datakwaliteit begint veelal bij het inzichtelijk hebben van de mate waarin data juist, volledig en actueel is. Als deze informatie nog niet beschikbaar is dan kan Finavista u helpen de datakwaliteit inzichtelijk te maken. Ook kunnen wij u helpen met het ontwikkelen van de kwaliteitsnormen waaraan uw data moet voldoen. Met behulp van het inzicht in datakwaliteit kan vervolgens een stappenplan worden uitgewerkt om de kwaliteit structureel te verbeteren, maar ook om de datakwaliteit continu te monitoren.

Het inzichtelijk maken van datakwaliteit is een belangrijk hulpmiddel in het borgen van een optimale datakwaliteit op korte en lange termijn. Inzicht in datakwaliteit maakt een organisatie bewust van waar ze nu staat, helpt om te bepalen waar ze naar toe wil, en maakt de voortgang in dat proces helder. Een oplossing om datakwaliteit inzichtelijk te maken is de Smart Data Quality Suite van Finavista. Deze oplossing is in staat de datakwaliteit doorlopend te meten en laat aan de hand van een dashboard zien hoe de organisatie er met datakwaliteit ervoor staat.

Heeft u inzicht in de kwaliteit van uw data en waar eventuele vervuiling optreedt, dan kunt u doelgericht sturen op het verbeteren van de datakwaliteit. Data kan handmatig geschoond of verrijkt worden, maar ook geautomatiseerd. In beide varianten kan Finavista u adviseren en ondersteunen zodat uw data van optimale kwaliteit is en blijft.

Dat datakwaliteit essentieel is voor de performance van uw operatie, digitalisering, Data Analytics, maar zeker ook de mate van klanttevredenheid is evident. De ervaring van Finavista en haar Smart Data Quality Suite bieden u handvatten om datakwaliteit binnen uw organisatie op het gewenste niveau te brengen en te houden.

Wilt u meer weten over de aanpak van Finavista of de Smart Data Quality Suite dan vertellen wij u er met plezier meer over.

Contact
datagovernance preview image

Schone data is de basis

Master Data Management begint met een gestructureerde en schone set aan data. Met ontdubbelde gegevens en een schone set, kan er in een nieuwe omgeving een frisse start worden gemaakt. Download onze whitepaper Data Governance en lees meer over wat schone data voor uw bedrijf kan betekenen.

Download whitepaper Data Governance
Lees meer over de diverse aspecten voor goed Master Data Management

Meer over Master Data Management?

Wilt u meer lezen over Master Data Management en welke stappen nodig zijn? Denk aan een organisatiebrede bewustwording en datacleansing. Download dan onderstaand artikel waarbij we verder ingaan op een aantal bovengenoemde zaken die nodig zijn voor goed Master Data Management.

Download artikel Master Data Management