Process Mining

Objectief en actueel inzicht in bedrijfsprocessen

In de digitale economie hebben bedrijven flexibele processen nodig om concurrerend te zijn. Deze bedrijfsprocessen worden gevormd door een combinatie van geautomatiseerde events afgewisseld met handmatige activiteiten. Een keten die door grote delen van de organisatie loopt, maar ook vaak afhankelijkheden kent met partners. Hoe effectief zijn die processen nu in de praktijk en waar zitten knelpunten? Verlopen processen volgens de afgesproken standaarden? Heeft u real-time inzicht in het verloop van processen en kunt u problemen detecteren voordat ze een negatieve impact hebben? Process Mining biedt antwoorden op deze vragen en meer.

Bedrijven verliezen 20-30% omzet door procesgebreken

(Bron: IDC)

Process Mining – Analyseren van processen met realistische data

Process Mining is een Data Analytics discipline voor het analyseren van het daadwerkelijke verloop van processen door kennis te extraheren uit data in informatiesystemen. Met Process Mining krijgt u objectieve, op feiten gebaseerde inzichten in uw bedrijfsprocessen. Deze inzichten helpen u bij het auditeren, analyseren en verbeteren van uw bestaande bedrijfsprocessen door zowel compliance- als prestatiegerelateerde vragen te beantwoorden.

Process Mining wordt uitgevoerd met behulp van gespecialiseerde analytische software zoals bijvoorbeeld Celonis. Finavista is implementatiepartner van Celonis omdat zij leidend zijn in Process Mining software en het platform een krachtig hulpmiddel vormt in het analyseren van processen. Met behulp van de Celonis oplossing verkrijgen opdrachtgevers waardevolle inzichten in de effectiviteit en compliance van hun bedrijfsprocessen. Process Mining geeft bijvoorbeeld inzicht in welke activiteiten in een proces vertraging veroorzaken of waar processen afwijken van de standaard.

Met behulp van de verkregen inzichten kunnen organisatie hun processen doelgericht verbeteren om de performance te verbeteren of de compliance te borgen. Hiaten in processen kunnen worden opgelost en de automatisering van processen geoptimaliseerd. Maar daar houdt het niet op, met de oplossing van Celonis worden processen continu gemonitord. Op deze wijze houdt de organisatie voortdurend zicht op het verloop van de processen en worden probleemgebieden inzichtelijk voordat ze omvangrijke negatieve gevolgen veroorzaken.

Wanneer alle processen efficiënt en compliant functioneren ontstaat er ruimte om sneller in te spelen op externe ontwikkelingen. Er blijft ook meer tijd over om inkomsten te genereren door interne innovatie, kwaliteitsverbetering en het versterken van klantenrelaties. Process Mining is daarmee een belangrijk hulpmiddel in het verbeteren van de algehele performance van uw organisatie.

Neem contact met ons op
Finavista - Process Mining
datagovernance preview image

Een heldere kijk op Process Mining.

Download via deze button ons artikel met alle informatie voor een praktische start met Process Mining.

Download artikel Process mining
datagovernance preview image

Meer tevreden klanten en lagere kosten.

Download via deze button onze white paper met alle informatie voor een praktische start met Process Mining.

Download white paper Process mining
Finavista

Meer informatie over Process Mining?

Wilt u meer weten over Process Mining of de oplossingen van Celonis neemt u dan contact met ons op.

CONTACT